kolmapäev, 23. aprill 2008

Kunstiklubi sügisnäitus eksponeerib keraamikat

Haapsalu kunstiklubi sügisnäitusel kunstikooli galeriis eksponeerivad esmakordselt oma kätetööd keraamikud.
"Mul on hea meel, et nad välja tulid," ütles kunstikooli direktor May aavasalu. Keraamikud on teinud varem küll väljapanekuid, aga kunstiklubi ühisnäitusel esinevad nad esimest korda.
Galeriis on väljas viie keraamiku, Aide Leit-Lepmetsa, Aliide Hintsi, Tiiu Urma, Sveta Malkeni ja Nele Sitsi looming. Aavasalu ühtegi oma õpilastest esile ei tõstnud, sest kõik on aastaid tema käe all töötanud ja omanäolised loojad.
Peale keraamika on näitusel väljas akvarelli, pastelli ja õlimaali, teiste hulgas ka kaks Helju Sarnet-Zaurami päris uut tööd, mis mõjuvad värskelt ja veidi müstiliselt.
seekorde näituse juures hindas Aavasalu just seda, et loomingu eksponeeriate seas palju on uusi tulijaid ja näitus ka vaatajale huvitavam kui varem.
Näitusel osaleb 16 harrsastuskunstnikku, neist kümme on uued tulijad, kellest kunstiklubi asutajaliige Vaike Õlekõrs tõstis esile Taimi Ungersoni, Liivi Paisi ja noori kunstnikke Marvin Jakanit ja Sandra Paisi. Ühtekokku on galeriis väljas 45 tööd, keraamika peale selle.
Haapsalu üle 40 aasta tegustsenud kunstiklubis on praegu paarkümmend liiget.

Kaie Ilves
Lääne Elu
21.12.2006

Kommentaare ei ole: