kolmapäev, 23. aprill 2008

Kunstiklubi avas kevadnäituse

Teisipäeval avas Haapsalu kunstiklubi juhatuse liige Vaike Õlekõrs kevadnäituse, kus on esindatud seekord kõik kunstiklubi keraamikud, kolmandik maalijaid ja üks klaasikunstnik.
Põnevad rakutehnikas sisekujunduselemendid, nii mõnedki praktilised ja kohe kasutusvalmis: kruusid, kausid, karikad. Eriline ja ainukordne oli Ursula Aavasalu loodud sfinksitaoline mütoloogiline olend, kelle pea ja sabaots on identsed. Ursula ema, kunstikooli direktor ja keraamik May aavasalu, eksponeeris samuti iidset olendit - munast kooruvat dinasauruse poega. "Need, kes siin näitusel esindatud, on tublid," kiitis May Aavasalu.
May aavasalu sõnul on näitusel keraamikute tööd, kes on juba 8-10 aastat paar korda nädalas koos käinud. Tema sõnul on viimaste aastataega uusigi liikmeid lisandunud, kuid näitusele jõutakse oma töödega tavaliselt paari aastaga. "Esimese aastaga õpib ära lihtsamad tehnoloogia tõed," lisas Aavasalu.
Silma jäid Ants Roosi pastellides kitsad rõõmsates toonides kõrvaltänavad - need kohe kutsusid jalutama. Rahu puges hinge Kaie Linroosi meelaid akvarellmaale vaadates. Pilku tõmbas endasse ka Valve Fihlmani söeakt. Oli palju muudki, mida lihtsalt peab oma silmaga nägema.
Haapsalu kunstiklubil on 40 liiget, neist üheksa keraamikut ja ülejäänud maalijad. "Maalija kõige parem sõber on hea päikesevalgus. Keraamikud kasutavad kokkutulemiseks igat vaiksemat ja hämaramat õhtut," ütles kunstiklubi liige Aide Leit-Lepmets. Tema sõnul jääbki kevadnäitus ilmselt rohkem keraamikute näituseks.
Vaike Õlekõrs tänas kõiki osalejaid ja kutsus üles ettevalmistusi tegema suvel tulevaseks müürinäituseks. "Suve peale tasub mõelda juba praegu, vormistage südamega ja nii et ise tahaks selle müüri ääres liikuda," soovitas ta.
Näitus jääb kunstikooli galeriisse 22.märtsini. Enamik töid on valminud möödunud aasta lõpus või tänavu.

Enriika Liiv
Lääne Elu
8.03.2008



Fotod Arvo Tarmulalt

Kommentaare ei ole: