kolmapäev, 23. aprill 2008

Kunstiklubi sügisnäitus 2007

Linnagaleriis võid leida oma naabrimehe, sõbra või töökaaslase kunstiteose

Kolmapäeval avas Haapsalu kunstiklubi linnagaleriis oma suure sügisnäituse, kus on ligi 30 kunstniku ja tosina keraamiku tänavu valminud tööd mitmesugustes tehnikates.
Avamisle olid kogunenud peale kunstnike endi nende sõbrad, tuttavad ja muud kunstihuvilised.
Galerii seinad on täis mitmes formaadis maale: segastiil, õli, akrüül, pastell, süsi, akvarell, pliiats, guašš. Peale selle on keraamikatööd, mis on välja pandud galerii keskmesse, ja fuaees olevad sulatatud klaaspildid, kaks suurt nahktööd ning kaks omapärast valgustit.
Ülo Telmaa, Virve Kurist, May ja Ursula Aavasalu ning Ants Roos on vaid mõned näitusel osijaist, kuid keda iga haapsallane peaks ometi vähemalt nimepidi tundma. Kunstiklubi sügisnäituselt võib igaüks leida oma töökaaslase, õpilase või naabrimehe töö. Juba äratundmisrõõm on näituse külastamist väärt ja muidugi ka silmarõõmu pakkuvad teosed.
"Inimestele meeldivad lihtsad pildid" ütles näituse avaja Aide Leit-Lepmets.
Kunstiklubi koondab eri kunstitaustaga inimesi, keda ühendab armastus kunsti vastu. Väljas on tänavu valminud tööd, kuid on ka mõned erandid, mida pole veel suurel näitusel presenteeritud.
"Eile käis näituselt läbi lasteraamatute illustraator ja kaunite kunstide esindaja Ülle Meister ning ütles, et ta pole ammu nii ilusat näitust näinud" kiitis Leit-Lepmets.
kunstiklubi viiele juhatuse liikmele ja ka kõigile oma töödega esindatud kunstnikele jagati lilli. "Tegelikult on meil sündinud kokkulepe, et tänasest saab igal sügisel Haapsalu kunstiklubi suurt sügisnäitust näha linnagaleriis," rõõmustas Lepmets. Näitus jääb üles novembri alguseni.

Enriika Liiv
Lääne Elu
6.10.2007

Vaata pilte ka Haapsalu Linnagalerii arhiivist 03.10.2007

Kommentaare ei ole: