kolmapäev, 23. aprill 2008

Haapsalu Kunstiklubi näitus Soomes

Teisipäeval 25.märtsil avas Haapsalu Kunstiklubi oma näituse Kouvola raamatukogu galeriis Soomes. Kolm nädalat avatud näitusel esinesid kaheksa keraamikut 15 ja neliteist kunstnikku 33 tööga, ütles kunstiklubi juhatuse esimees Aide Leit-Lepmets. Liikmeid on kunstiklubil 36.
"Vastuvõtt oli soe ja inspireeriv, hinnangud olid kiitvad," ütles Leit-Lepmets. Ta lisas, et Haapsalu kunstikooli direktor May Aavasalu sai juba kutse teha keraamikanäitus Kotkas.
Kunstiklubi näitust vahendas Kouvolast Haapsallu elama tulnud soomlanna Valve Fihlman, kes on ka siinse kunstiklubi liige, selgitas Leit-Lepmets.
30 000 elanikuga Kouvola jääb Kotka linna lähedale, umbes 140km Helsingist. Sealsel kunstiühingul on üle saja liikme, nende seas on ka professionaalseid kunstnikke.
Mullu oli Kouvola kunstiühingul kaks näitust Haapsalus, üks kevadel ja teine suve lõpus, sest kõige kunstnike tööd ei mahu korraga näitusele. Ka tänavu tuleb Kouvola kunstiühingult kaksnäitust Haapsallu, üks mais ja teine augustis.
Haapsalu kunstiklubi 48 tegutsemisaast jooksul on Kouvola näitus kolmas välisnäitus. 1990. aastal oli klubil kaks näitust Hanko linnas.

Lehte Ilves
Lääne Elu
29.03.2008

Kunstiklubi näitusest Kouvolas saad näha pilte Kouvola kunstiühingu koduleheküljel.
Näituse reklaam Soomes "Viro 90" koduleheküljel.







Kommentaare ei ole: